Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Γιατί δεν μπορώ να αδυνατίσω;


αδυνάτισμα

Για το πρόβλημα με τα περίσσεια κιλά υπάρχουν πολλοί λόγοι. Σε περίπτωση, που
έχετε καλή υγιεινή κατάσταση και έχετε συζητήσει με κάποιον ειδικό γιατρό, πιο κάτω αναφέρονται οι πιο συχνοί λόγοι, λόγω των οποίων έχετε πρόβλημα με την παχυσαρκία ή τα αποτελέσματα από το αδυνάτισμα δεν είναι αυτά που αναμένατε.

O λάθος τρόπος διατροφής επηρεάζει το αδυνάτισμα

Αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά λάθη, που κάνουμε. Η μείωση των υδατανθράκων δεν είναι λύση, σε περίπτωση που παρόλο αυτά τρώτε μια γκοφρέτα την ημέρα. Η πείνα ή η κακή δίαιτα επίσης δεν αποτελούν μια σωστή λύση. Κατά την διάρκεια της πείνας ή μιας μη ισορροπημένης δίαιτας ο οργανισμός υποβάλλεται σε στρες, δεν λειτουργεί σωστά και δεν επιτρέπει την καύση λίπους. Μ’αυτό τον τρόπο, στην καλύτερη περίπτωση, θα αισθάνεστε κουρασμένους, εξαντλημένους και το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα αδυνατίσει, το οποίο οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ακόμα και να χάσετε μερικά κιλά, ο οργανισμός σας με την πρώτη ευκαιρία θα επανακτήσει το χαμένο βάρος.
Όσον αφορά το αδυνάτισμα πρέπει να  έχετε επιλέξει ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής, που θα  σας βοηθήσει να έχετε μια καλή φυσική κατάσταση και καλή εμφάνιση.

Η λύση

Προσπαθήστε στην διατροφή σας να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά, τα οποία είναι χρήσιμα για τον οργανισμό σας. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά, ξερούς καρπούς, ψάρια,  κρέας,  όσπρια και  προϊόντα ολικής αλέσεως. Το αδυνάτισμα δεν είναι μια διαρκεί μόνον μιαs εβδομάδαs σε περίπτωση που τα περιττά κιλά συσσωρεύονται εδώ και χρόνια. Εξαιτίας αυτού σύμφωνα με την δική σας κατάσταση πρέπει να επιλέξετε μια σωστή και κατάλληλη δίαιτα, η οποίa είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με σκοπό να επιτευχθεί ένα καλό και διαρκή αποτέλεσμα.

Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος, λόγω του οποίου δεν μπορείτε να χάσετε κιλά. Η καθημερινή σωματική δραστηριότητα θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό του οργανισμού σας και θα αντιμετωπίσει τα περιττά κιλά. Ακόμα και να  καταφέρετε με μία μόνο δίαιτα να χάσετε 2-3 κιλά, χωρίς ασκήσεις, το σώμα σας θα μοιάζει ένα σκιάχτρο, επομένως ο σκοπός σας να φαίνεστε ξανά όμορφοi δε θα επιτευχθεί.

Η λύση

Δεν χρειάζεται να ιδρώνετε στο γυμναστήριο, αρκεί να κάνετε  ασκήσεις τουλάχιστον για 30-40 λεπτά.  Σε περίπτωση που δεν έχετε ελεύθερο χρόνο για σπορ, τότε πρέπει να κάνετε περπάτημα.
Εάν δεν είστε έτοιμοι να αλλάξετε την γνώμη σας, τον τρόπο ζωής, την διατροφή, τις κινήσεις σας, οπότε δεν είστε έτοιμοι να αποκτήσετε μια καλύτερη φιγούρα, υγεία και ομορφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου