Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εύκολη κρέπα για φοιτητές

Χρόνος προετοιμασίας : 20΄


Υλικά για 2 μεγάλες κρέπες

200 ml (1 φλ .τς.) γάλα
4 κ.σ. αλεύρι
Ένα αυγό
½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 λεπτές φέτες ντομάτας
4 φέτες τυρί του τοστ σε κομματάκια
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα, λίγο αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο (1κ.σ.) και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του χυλού. Μόλις αρχίσει να στεγνώνει η πάνω πλευρά την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει ελαφρά και τη βγάζουμε από τη φωτιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την άλλη κρέπα.
Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια . Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε στη μισή πλευρά κάθε κρέπας από 4 φέτες ντομάτας, από πάνω βάζουμε λίγο από τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και από πάνω στρώνουμε το τυρί . Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και σκεπάζουμε τη κρέπα ώστε να διπλώσει στη μέση. Ψήνουμε στα μικροκύματα ή στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου