Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Κάνε το τεστ! Τί σου δίνει κίνητρο και έμπνευση;


Τί σου δίνει κίνητρο και έμπνευση; Κάνε το τεστ
1. Αυτό το Σαββατοκύριακο νιώθεις κάπως πεσμένη. Πώς αντιδράς;
2. Εάν εργαζόσουν με μειωμένο ωράριο, πώς θα αξιοποιούσες τον ελεύθερο χρόνο σου;
3. Ένα τζίνι εμφανίζεται πρόθυμο να σου πραγματοποιήσει μία ευχή. Ποιά θα ήταν αυτή;
4. Μια καλή σου φίλη αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιό της αυτόν τον μήνα. Εσύ:
5. Το αφεντικό σου σου δίνει προαγωγή, όμως η νέα θέση θα απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο. Εσύ:
6. Εάν εκπροσωπούσες τους συναδέλφους σου στο χώρο εργασίας σου, θα ήταν γιατί:
7. Η καλύτερη σου φίλη μόλις απολύθηκε και έχει πάθει κατάθλιψη. Εσύ:
8. Η επέτειος γάμου των γονιών σου πλησιάζει. Εσύ:
9. Καθώς οδηγείς, χάνεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου και ντελαπάρεις, χωρίς ωστόσο να τραυματιστείς. Στη συνέχεια:
10. Ο καλός σου ζητάει να χωρίσετε. Τι κάνεις;

Εάν απάντησες περισσότερα «α» το κίνητρο σου είναι το πνεύμα.

Είσαι οπαδός της πνευματικής πλευράς της ζωής. Πιστεύεις σθεναρά στη μεσολάβηση θεϊκών δυνάμεων και στην ύπαρξη του καλού, φύλακα άγγελου. Σε κάθε περίπτωση, νιώθεις ότι εκεί πάνω υπάρχει κάποιος που σε προσέχει και σου δίνει δύναμη. Είσαι εσωστρεφής, σου αρέσει να προσεύχεσαι και να κάνεις διαλογισμό και πάντα απευθύνεσαι στις ανώτερες δυνάμεις, που θα σε καθοδηγήσουν στη ζωή σου. Είσαι αρκετά σοφή ώστε να επεξεργάζεσαι τις αποφάσεις και τις ενέργειές σου, αλλά και να δίνεις τις κατάλληλες συμβουλές στους άλλους. Ως αντάλλαγμα, οι άλλοι σε παρακολουθούν προσεκτικά, γιατί γνωρίζουν καλά ότι δεν τους ανταγωνίζεσαι ή δεν επιδεικνύεις τις δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Πιστεύεις στο δίκαιο και γι΄αυτό είσαι ενεργό μέλος της κοινωνίας. Ωστόσο, ενώ η επιθυμία σου να κάνεις το καλό είναι παραδειγματική, δεν πρέπει να ξεχνάς πως ο εαυτός σου είναι πάνω απ΄όλα και ότι πρέπει να τον προσέχεις τόσο, όσο και τους υπόλοιπους γύρω σου. Μείνε πιστή και αληθινή στα πιστεύω σου, όμως μην ξεχνάς να πατάς στη γη!


Εάν σημείωσες περισσότερα «β», κίνητρό σου είναι η ευχαρίστηση.

Σου αρέσει να προσέχεις τον εαυτό σου και να τον καλομαθαίνεις. Η επιθυμία να αγοράζεις συνεχώς ωραία πράγματα για εσένα δείχνει ότι υπάρχει μια βαθύτερη έλλειψη, που πραγματικά προσπαθείς να καλύψεις. Μήπως είναι η ανάγκη σου να «γεμίσεις» κάποια συναισθηματικά κενά; Η απόκτηση υλικών αγαθών δεν σου προσφέρει παρά μόνο προσωρινή ικανοποίηση. Προσπάθησε, λοιπόν, να απομακρύνεις τον εαυτό σου από τις μεσοπρόθεσμες λύσεις και να ανοιχτείς σε αυτά που έχουν πραγματική αξία. Θέσε ανώτερες επιδιώξεις που στοχεύουν στη βελτίωση των σχέσεων σου με τους ανθρώπους γύρω σου και θα βρεις πραγματικό νόημα στη ζωή.


Εάν σημείωσες περισσότερα «γ», κίνητρό σου είναι η αναγνώριση.

Είσαι δυναμική και γεμάτη ενέργεια. Όταν αποφασίζεις να πετύχεις κάτι, πιέζεις πολύ τον εαυτό σου ψυχικά και σωματικά. Είναι πολύ πιθανό να δουλεύεις νυχθημερόν χωρίς διακοπή. ΄Ισως προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή αυτών που σε περιβάλλουν εκπλήσσοντάς τους με τις επιτυχίες σου. Θεωρείς την άποψη των άλλων για εσένα πολύ σημαντική και αντλείς αυτοεκτίμηση από τα κοπλιμέντα τους. Ωστόσο πρόσεχε να μην επενδύεις όλη σου την ευτυχία στην προσοχή που σου δίνουν. Προσπάθησε να έχεις περισσότερη αυτοεκτίμηση και να στηρίζεσαι στις δικές σου, εσωτερικές δυνάμεις. Αυτό θα σου δώσει δύναμη και θα σε βοηθήσει να πορευτείς στη ζωή με το κεφάλι ψηλά.Εάν απάντησες περισσότερα «δ», κίνητρό σου είναι το συναίσθημα.

Η οικογένεια, οι φίλοι και ο σύντροφός είναι ότι πολυτιμότερο έχεις στη ζωή. Οι άνθρωποι που αγαπάς σου δίνουν το προστατευτικό κάλυμμα που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις. Αναζητάς συνεχώς τη συντροφιά από τους ανθρώπους γύρω σου. Όταν νιώθεις τη διάθεσή σου πεσμένη, στρέφεσαι σε αυτούς για να αισθανθείς καλύτερα. Ταυτόχρονα, βέβαια, είσαι πάντα πρόθυμη να τους προσφέρεις τη δική σου υποστήριξη. Μήπως, όμως, δεν πρέπει να να εξαρτάσαι από τους άλλους σε τόσο μεγάλο βαθμό; Θα πρέπει να θυμάσαι ότι είσαι ένα ξεχωριστό αυτόνομο άτομο και ότι πρέπει να δίνεις τους προσωπικούς σου αγώνες στηριζόμενη στις δυνάμεις σου αποκλειστικά. Έτσι, θα ανακαλύψεις πως μπορείς να καταφέρεις πολλά μόνη σου, θα έρθεις σε πιο στενή επαφή με τον εαυτό σου, τα συναισθήματα και τις ικανότητες σου, χωρίς βέβαια να χάνεις την επαφή με τους αγαπημένους σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου