Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

School pizza bar: Σκασιαρχείο από την πίτσα, το κρασί και το cocktail γίνεται; Δε γίνεται!Το νεοαφιχθέν «School» pizza bar παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γευστικών απολαύσεων στην κάτω πιάτσα της πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Ο καιρός πέρασε, η πλατεία Αγίας Ειρήνης εδραιώθηκε στον οδηγό πόλης, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το hype της έχει πιάσει ταβάνι. Αντιθέτως, πλέον η χαρτογράφηση της δημοφιλούς πλατείας χωρίζεται νοητά σε βόρειους και νότιους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα στέκια της άνω πλατείας, βλέπε «Throubi», «Tailor Made», σουβλάκι ο «Κώστας» και στην κάτω πλευρά εκεί από όπου πεζοί, ποδηλάτες και μηχανοκίνητα διασχίζουν την Περικλέους και συναντούν το «Zaf» και το «Osterman».


Καθότι όμως η δημιουργία χώρων εστίασης με χαρακτήρα εξελίσσεται πια σε νέο εθνικό σπορ, το κενό ανάμεσα στα δύο τελευταία προαναφερθέντα μαγαζιά βρήκε να γεμίσει το new entry της πλατείας. Μην έχοντας προλάβει καλά καλά να κλείσει ένα μήνα λειτουργίας, τα ξύλινα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο γέμισαν, οι δίσκοι του προσωπικού πάνε και έρχονται και ο bartender είναι διαρκώς στην πρίζα. Το σωστό μέρος, στη σωστή στιγμή, θα αναλογιστεί κανείς. Ρίχνοντας όμως μια πιο προσεκτική ματιά, το «School» pizza bar που σε καλωσορίζει με το motto «be cool and stay in school» στον τεράστιο μαυροπίνακα, «έπιασε» χάρη στο πρωτοποριακό του concept: επιστροφή στα θρανία.Το εντυπωσιακό σκηνικό έχει ως εξής: καναπές και καθιστικά σε σχήμα ξύστρας, τραπέζι από ξύλινα βιβλία, μαθητικές καρέκλες, πελώρια ασπρόμαυρη αφίσα από μαθητές με στολές στην παλιά Αθήνα, θρανία, και πολλά άλλα διακοσμητικά σε γήινες αποχρώσεις. Όλα αυτά δένουν αρμονικά χάρη σε ένα αρχιτεκτονικό concept που εξελίσσεται σε τρία επίπεδα και δεν έχει άλλο στόχο από το να σε παραπέμψει στα αθώα σχολικά χρόνια. Τότε που δεν ήξερες τι θα πει δουλειά, ωράριο, ξενύχτια, χωρισμοί, έρωτες, πάρτι, χαράτσια, εφορία και ό,τι άλλο σου φανερώνεται στην ενήλικη ζωή σαν την Kinder έκπληξη.

Επειδή όμως μια διακόσμηση, όσο πρωτοποριακά και έξυπνα δοσμένη, δεν φτάνει, χρειάζεται και ένας δυνατός κατάλογος. Η ομάδα του «School»- στην οποία παρεμπιπτόντως ανήκει και το διπλανό και παλιό, πια, «Zaf»- αποφάσισε να βασίσει το βασικό μενού στην πίτσα, το νέο trendy συνοδευτικό του αλκοόλ. Έξι αυθεντικές ιταλικές εκδοχές της, με τη λευκή (μοτσαρέλα, παρμεζάνα, ρόκα και λάδι τρούφας χωρίς ντομάτα) να κλέβει την παράσταση ενώ παράλληλα μια εξίσου μικρή ποικιλία από μπρουσκέτες, φρέσκες σαλάτες και μακαρονάδες συμπληρώνουν τον κατάλογο της γεύσης.
Όσο για την πόσιμη πλευρά του θέματος, η στενόμακρη ξύλινη μπάρα σερβίρει από νωρίς το πρωί εξαιρετικό εσπρέσο ΜΟΚΚΑ ενώ όσο νυχτώνει μια μεγάλη και φθηνή ποικιλία ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες είναι πάντα διαθέσιμη για την ανάσα μεταξύ των κομματιών πίτσας ή τις πιρουνιές της μακαρονάδας. Και όσο η νύχτα μεγαλώνει, οι funky μουσικές από διαλεχτά dj sets σε προκαλούν να περάσεις στο επόμενο στάδιο, αυτό των προσεγμένων cocktails ρεμβάζοντας την αθηναϊκή περατζάδα στην πολυσύχναστη πλατεία.

School pizza bar, πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ. 2103236711

2 σχόλια: