Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ταξίδεψε σε μέρη εξωτικά χωρίς να χαλάσεις πολλά λεφτά και τρώγοντας. Έχεις κάτι καλύτερο;


Ψάχνεις να φας φθηνά στην πόλη; Προσανατολίσου σε εξωτικές γεύσεις γιατί εκεί θα βρεις σίγουρα τη λύση και θα αποδειχθεί αρκετά γευστική. Από τη Σανγκάη μέχρι το Καζακστάν, από όλα έχει ο μπαχτσές.


Al Shark


Μεταξύ μας τώρα, κάποιοι εκπρόσωποι ανατολίτικου street food βάζουν κάτω πολλά από τα δικά μας γυράδικα σε αυτή την πόλη. Για του λόγου το αληθές, εδώ και δύο χρόνια το αραβικό «Alshark» στην πλατεία Βάθης δίνει στο χέρι το καλύτερο κοτοκεμπάμπ σε όποια καυτερή βαθμίδα το θες στα 2 ευρώ, ενώ εξίσου «δυνατό» είναι και το ζεστό φαλάφελ του. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να σου κλείσουν το μάτι οι μικρές σούβλες αρνιού και τα συκωτάκια κοτόπουλου με πιπεριές.

Πλατεία Βάθης & Λιοσίων 1


Το ινδικό του μπάρμπα-Τζωρτζ

Χωρίς φανφάρες και εξωτικές τυμπανοκρουσίες, το ινδικό hotspot των Εξαρχείων φημίζεται για τις αυθεντικές γεύσεις, τις μεγάλες ποσότητες και τίμιες τιμές. Για κρεατοφάγους και vegetarians, για όσους το προτιμούν καυτό αλλά και για τους ήπιους καλοφαγάδες, το «ινδικό του μπάρμπα Τζωρτζ» κάνει θραύση στα σουβλάκια θεσσαλονικιώτικων διαστάσεων made in India.

Κοτόπουλο masala, κεμπάπ με κιμά με διάφορες σος από μπαχαρικά και καρυκεύματα. Και από μερίδες ινδιπακιστανικής προέλευσης δεν πάει πίσω ενώ το σήμα κατατεθέν είναι η πίτα ναάν που ψήνονται στον αυθεντικό φούρνο ταντούρι. Στα 8 ευρώ να ξέρεις, πάντως, έχεις σκάσει.

Μεσολογγίου 4, Εξάρχεια, τηλ. 210 3826505


Ευγένιος

Καζακστάν-Ρωσία-συμμαχία. Αυτό θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν του Ευγένιου και της γυναίκας του, του ζευγαριού των ομογενών από το Καζακστάν που αποφάσισε να μυήσει τους Αθηναίους στα μυστικά της ευρασιατικής κουζίνας.

Με ένα αυθεντικό φολκλορικό ντεκόρ- βαριά μοκέτα, παλιά σερβίτσια, κόκκινα τραπεζομάντιλα- ο «Ευγένιος» στην Καλλιθέα ξέρει από συνταγές που δύσκολα συναντάς αλλού όπως χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα με ξύδι με ονομασία προέλευσης σασλίκ και μανιταρόσουπα με κιμά και κρεμμύδι. Η πλειοψηφία των πιάτων κυμαίνεται στα 5 ευρώ.

Ανδρομάχης 267, Καλλιθέα, τηλ. 210 9410001

Wang Fu

Από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους πρεσβευτές της κινέζικης κουζίνας στην ελληνική πρωτεύουσα είναι εδώ και ένα χρόνο το «Wang Fu» στον Κεραμεικό. Ο λόγος; Χωρίς φιοριτούρες, το αυθεντικό κινεζικό εστιατόριο φημίζεται τόσο για τις hard core προτάσεις τους αλλά και τις τίμιες τιμές του.

Γιατί πέρα από τα συνηθισμένα εξευρωπαϊσμένα πιάτα, το απλό και απέριττο μικρό εστιατόριο περιλαμβάνει στο μενού του και σε προκαλεί να δοκιμάσεις και από εκείνα εκ Σανγκάης, που είναι για γερά στομάχια, όπως πόδια γουρουνιού, βατραχοπόδαρα και κεφάλι πάπιας.

Κεραμεικού 37, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5220898

Αιγύπτιος

Προτού το Μεταξουργείο αποκτήσει το δικό του hype, ο «Αιγύπτιος» κρατούσε τα σκήπτρα του μοναδικού μεζεδοπωλείου της περιοχής. Εκτός από τα πρωτεία όμως, το εξωτερικά αδιάφορο μεζεδοπωλείο φημίζεται για τον εσωτερικό του… πλούτο.

Το καλύτερο φαλάφελ της πόλης, λένε οι ειδικοί, είναι η μασκότ του «Αιγύπτιου» ενώ τα χαρακτηριστικά ελαφριά συνοδευτικά εξ ανατολής, ταμπουλέ και χούμους, «δένουν» το γλυκό. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ.

Μ.Αλεξάνδρου102 & Πλαταιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου