Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Ποιά καριέρα σου ταιριάζει;

Πες μου πότε γεννήθηκες, να σου πω τι δουλειά θα κάνεις!


Μπορεί ο μήνας γέννησης να προδιαγράψει την επαγγελματική σου πορεία; Όσο κι αν το παραπάνω φαντάζει αδύνατο, οι ερευνητές ισχυρίζονται πως είναι εφικτό.

Μπορεί ο μήνας γέννησης να προδιαγράψει την επαγγελματική σου πορεία; Όσο κι αν το παραπάνω φαντάζει αδύνατο, οι ερευνητές ισχυρίζονται πως είναι εφικτό. Σύμφωνα, με νέα μελέτη της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο μήνας γέννησής σου μπορεί να δείξει τι δουλειά θα ακολουθήσεις.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τους μήνες γέννησης ατόμων που είχαν ακολουθήσει διαφορετική σταδιοδρομία. Δημιούργησαν 19 κατηγορίες επαγγελμάτων και στη συνέχεια αναζήτησαν συσχετισμό τους με το μήνα γέννησης του δείγματος.
Τα τυχερά παιδιά του χειμώνα
Αν γεννήθηκες χειμώνα είσαι μάλλον από τις πιο τυχερές καθώς τα παιδιά του χειμώνα έχουν «κλίση» στα… καλοπληρωμένα επαγγέλματα ενώ απέχουν από επαγγέλματα της εργατιάς.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, όσοι γεννήθηκαν Δεκέμβριο έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία οπότε και μπορεί να ακολουθήσουν κάποιο επάγγελμα σχετικό. Αν ωστόσο, προτιμήσουν κάποιο επάγγελμα διαφορετικό, στις πρώτες προτιμήσεις τους θα είναι η καριέρα οδοντιάτρου!
Στα χνάρια τους ακολουθούν και οι γεννημένοι Ιανουάριο που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να στραφούν προς τα ιατρικά ή τα οικονομικά επαγγέλματα καθώς οι περισσότεροι ακολουθούν καριέρα γιατρών και εφοριακών ή κάποιο άλλο παρεμφερές επάγγελμα.
Από την άλλη, τα παιδιά του Φεβρουαρίου έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να ασχοληθούν με την τέχνη και άλλα καλλιτεχνικά επαγγέλματα.
Η άνοιξη «απογειώνει» επαγγελματικά
Η άνοιξη παρουσιάζει σαφώς μεγαλύτερη γκάμα επαγγελματικής κατεύθυνσης με ένα κοινό χαρακτηριστικό… την απογείωση! Τα παιδιά της άνοιξης φαίνεται να προσπαθούν να διασχίσουν τους αιθέρες είτε κυριολεκτικά ακολουθώντας επαγγέλματα όπως για παράδειγμα αεροσυνοδοί ή μέσω της φήμης τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μάρτιος είναι ένας καλός μήνας γέννησης για… πιλότους αλλά και μουσικούς. Φαίνεται πως οι γεννημένοι αυτήν την περίοδο θέλουν να φτάσουν ψηλά με κάθε μέσο. Αν λοιπόν η τύχη δεν τους οδηγήσει στα σύννεφα, θα προσπαθήσουν να τα αγγίξουν μέσω της μουσικής. Είναι τυχαίο άραγε που η Lady Gaga ή η Diana Ross κάνουν λαμπρή καριέρα στο τραγούδι;
Τα παιδιά του Απριλίου είναι τα πιο ευέλικτα ακολουθώντας μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων, αν και ο μήνας αυτός έχει κριθεί ο «χειρότερος» επαγγελματικά δεδομένου ότι έχει «γεννήσει» δικτάτορες που έμειναν γνωστοί στην Ιστορία για τις θηριωδίες τους, ανάμεσα σε αυτούς και ο Χίτλερ.
Ο Μαϊος είναι ο μήνας που ανατρέφει πολιτικούς και πολιτευτές ενώ δύσκολα οι γεννημένοι αυτήν την περίοδο θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό, δεδομένου ότι τον απεχθάνονται.
Το καλοκαίρι ανήκει στην εργατιά
Από την άλλη, παιδιά του καλοκαιριού – στον αντίποδα αυτών που έχουν γεννηθεί χειμώνα- έχουν πολύ μικρές πιθανότητες να ακολουθήσουν επαγγέλματα κύρους ή να έχουν καλοπληρωμένη εργασία. Δύσκολα γίνονται γιατροί, δικηγόροι ή επαγγελματίες αθλητές. Βέβαια, όπως γνωρίζεις, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα γι΄αυτό αν στοχεύεις να ακολουθήσεις αντίστοιχη καριέρα μην απογοητεύεσαι. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις…
Συγκεκριμένα όσοι γεννήθηκαν τον Ιούνιο θέλγονται από επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τη διοίκηση επιχειρήσεων ή το έγκλημα και την εξιχνίασή του. Για το λόγο αυτό είναι σύνηθες να εργαστούν σε μεγάλες επιχειρήσεις ακολουθώντας καριέρα μάρκετινγκ και μάνατζμεντ ή να γίνουν αστυνομικοί.
Ο Ιούλιος από την άλλη είναι ο μήνας της εργατιάς, με τις περισσότερες εργάτριες να έχουν γεννηθεί κατακαλόκαιρο. Στον αντίποδα όμως οι γεννημένοι στην καρδιά του καλοκαιριού έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική φλέβα, διαπρέποντας σε επαγγέλματα καλλιτεχνικά όπως αυτό του ζωγράφου, του μουσικού και άλλα.
Φθινόπωρο και διανόηση πάνε μαζί
Ο καταθλιπτικός καιρός του φθινοπώρου φαίνεται πως στιγματίζει όσους τυγχάνει να γεννηθούν αυτή την εποχή. Ο έντονος διαλογισμός και οι βαθυστόχαστες σκέψεις τους ωθούν να ακολουθήσουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα γράμματα και την έρευνα.
Αρκετοί άνθρωποι των γραμμάτων και του ακαδημαϊκού χώρου έχουν γεννηθεί Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα όμως ο μήνας αυτός παρουσιάζεται να γεννά αθλητές και γυμναστές ενώ δύσκολα κάποιος που έχει γεννηθεί τότε θα ασχοληθεί με επαγγέλματα χειρωνακτικά. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και όσοι έχουν γεννηθεί Οκτώβρη και Νοέμβρη, που δύσκολα θα ακολουθούσαν καριέρα εργάτριας ή κομμώτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου