Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Τάκος με γαλοπούλα


Τάκος με γαλοπούλα

Νόστιμα και light


Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά (συν 30 λεπτά αναμονή)
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Υλικά
Για τη σος
1 φλιτζ. ντομάτα
1/2 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1/3 φλιτζ.)
1 κ.γ. ξύσμα μοσχολέμονου
2 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου
1 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
μία πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

Για τα τάκος
2 φλιτζ. ψητή γαλοπούλα, κομμένη με το χέρι σε κομμάτια (στήθος, χωρίς πέτσα)
8 τορτίγιες διαμέτρου 15 εκ.
2 φλιτζ. μαρούλι χοντροκομμένο
1 αβοκάντο, κομμένο σε 8 φέτες
8 βλαστάρια φρέσκος κόλιανδρος
4 κ.σ. φέτα τρίμμα
1/2 μοσχολέμονο, κομμένο στα τέσσερα

Εκτέλεση
1. Ανακάτεψε όλα τα υλικά της σος σε μικρό μπολ. Άφησέ το στην άκρη για 30 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις.
2. Για να φτιάξεις τα τάκο, βάλε τη γαλοπούλα σε πιάτο, σκέπασέ τη με νωπή πετσέτα και ζέστανέ τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί παντού.
3. Με λαβίδα, κράτα τις τορτίγιες ακριβώς πάνω από ένα γκαζάκι μέχρι να αρπάξουν ελαφρώς, για περίπου 20 δεύτερα ανά πλευρά (εναλλακτικά, τύλιξέ τες σε ελαφρώς νωπή πετσέτα και βάλ’ τες στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθούν).
4. Μοίρασε τις τορτίγιες σε 4 πιάτα και γαρνίρισε με τη γαλοπούλα και το μαρούλι. Πρόσθεσε το αβοκάντο και τον κόλιανδρο και ολοκλήρωσε με μια γενναιόδωρη κουταλιά σος. Πασπάλισε με φέτα τρίμμα και σερβίρισε με ένα κομμάτι μοσχολέμονο στο πλάι.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 338 θερμίδες, 10 γραμμ. λιπαρά (2 γραμμ. κορεσμένα), 37 γραμμ. υδατάνθρακες, 26 γραμμ. πρωτεΐνες, 6 γραμμ. φυτικές ίνες, 80 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος, 190 mg νάτριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου