Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παγωτό Oreo



Υλικά
410 γρ. γάλα συμπυκνωμένο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
250 φυτική σαντιγί
200 γρ. μπισκότα oreo

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα τη κατάψυξη για 90 λεπτά. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με τη βανίλια στο μπλέντερ για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτη και τη βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε σε άλλο μπολ το ζαχαρούχο γάλα για 8-10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή και το βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε το γάλα από τη κατάψυξη για 5- 8 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Χτυπάμε πάλι τη σαντιγί και σταδιακά ενώ χτυπάμε προσθέτουμε το χτυπημένο ζαχαρούχο γάλα. Τέλος προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Το παγωτό θα πρέπει να έχει την όψη κρέμας. Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε. Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό. Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 7-8 ώρες μέχρι να παγώσει. Το σκεύος θα πρέπει να είναι μεταλλικό για να παγώσει άμεσα το παγωτό.

1 σχόλιο: