Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Σεξ με τον πρώην: To do or not to do?

Σεξ με τον πρώην: To do or not to do?
Σχεδόν κάθε γυναίκα έχει κάνει σεξ με κάποιον σύντροφό της μετά το χωρισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις η ιστορία τελειώνει με πολύ κλάμα, και μάζωξη με τις κολλητές και κατανάλωση κιλών παγωτού, και άλλες που το σεξ αυτό έφερε τους ανθρώπους κυριολεκτικά κοντά...

Προκύπτει σεξ με τον πρώην; Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει πρώτα με τον εαυτό σου πριν υποκύψεις.

Να μην ενδώσεις ΑΝ:

Αν έχεις ακόμα αισθήματα και προσδοκίες για μια πιθανή επανασύνδεση. Εάν έχεις τότε το σεξ μαζί του μπορεί να είναι όπως πάντα υπέροχο, αλλά μετά μπορεί να χρειαστεί να μαζέψεις τα κομμάτια της καρδιάς σου.
Αν δεν έχετε ξεκαθαρίσει τί θέλει ο ένας από τον άλλο: Αν εσύ θέλεις επανασύνδεση και αυτός απλά να περάσει καλά ή τούμπαλιν το πιο πιθανό είναι ότι η συνευρεσή σας στο τέλος θα θυμίζει Τιτανικό.
Αν σε παράτησε, σε πλήγωσε και θέλεις απλά να τον εκδικηθείς θυμίζοντάς του, τί κελεπούρι έχασε.
Αν το σεξ δεν ήταν τόσο καυτό κατά τη διάρκεια της σχέσης, και θέλεις μόνο να βρεθείς σεξουαλικά μαζί του απλά και μόνο γιατί είναι βολικό, οικείο και δεν έχεις κάποια καλύτερη επιλογή.
Αν έχετε ξανακάνει σεξ μετά το χωρισμό, αν σου έταξε έρωτες και αποκλειστικότητες, και εξαφανίστηκε μετά όπως πάντα.
Αν έχεις πειστεί ότι δεν είστε συμβατοί, και προσπαθείς να προχωρήσεις στη ζωή σου. Το σεξ μαζί του μόνο πόνο και πισωγυρίσματα θα σου προκαλέσει.
Αν έχεις γνωρίσει έναν καινούριο άνδρα με τον οποίο έχετε ξεκινήσει να βγαίνετε και σου αρέσει πολύ. Κάνε μια καινούρια αρχή, απεκδύσου τον παλιό σου εαυτό, βάλε τελεία, και απόλαυσε το καινούριο δώρο που σου έφερε η ζωή, χωρίς να βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου.
Αν έχει ήδη καινούρια κοπέλα, αλλά σε ενοχλεί διαρκώς. Μην ξεχνάς πως αν σε είχε πάντα δεδομένη, δεν θέλει να χάσει το θρόνο του “Πιο Τέλειου Άντρα” της ζωής σου. Δεν έχεις κανένα λόγο να είσαι το τρίτο πρόσωπο. Εσύ θα πληγωθείς, εσύ θα βρεθείς μπλεγμένη, εσύ θα κοιμάσαι μόνη σου τα βράδια...
Αν βρίσκεστε τακτικά για σεξ, εσύ είσαι μονίμως στην αναμονή ελπίζοντας σε μια επανασύνδεση ενώ αυτός κυριολεκτικά σε παραμυθιάζει με δικαιολογίες τύπου “Είσαι πολύ καλή για μένα, και δεν σου αξίζει να έχεις σχέση μαζί μου” ή “Τα άσχημα παιδικά μου χρόνια ευθύνονται για τη συμπεριφορά μου”, “Δεν μπορώ να κάνω σχέση, αλλά σε θέλω όσο καμία άλλη”
  Να ενδώσεις

Πάντα με προφυλάξεις, γιατί ακόμα και αν κατά τη διάρκεια της σχέσης σας κάνατε σεξ χωρίς προφυλάξεις, τώρα δεν ξέρεις τί κάνει τα υπόλοιπα βράδια του.
Αν ξέρεις πως αυτός ο άνθρωπος είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί, εάν είχες ευθύνη για το χωρισμό σας και θέλεις επανασύνδεση, και αν διαφαίνεται από τη μεταξύ σας επικοινωνία ότι το ίδιο θέλει και εκείνος.
Γνωρίζοντας προκαταβολικά πως μπορεί να μην υπάρξει επόμενη φορά, και πως ανεξάρτητα από τί σου έχει πει για να σε ξαναρίξει στο κρεβάτι μπορεί όλα αυτά να είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Ξέρεις πως τον έχεις ξεπεράσει εντελώς συναισθηματικά, και αν ήταν το καλύτερο σεξ που είχες ποτέ. (Μεταξύ μας όμως αν πραγματικά ήταν, τον έχεις ξεπεράσει όντως;)

Εσύ αποφασίζεις για τη ζωή σου, και εσύ ξέρεις καλύτερα... Η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που το σεξ με έναν πρωήν σήμανε την απαρχή μιας επανασύνδεσης, άλλες που και οι δύο απλά πέρασαν καλά και άλλες εκατοντάδες ιστορίες γυναικών (που είναι και οι περισσότερες) που όλο αυτό το πισωγύρισμα, αποδείχτηκε μια από τις πιο μαζοχιστικές τους πράξεις. Ότι και αν αποφασίσεις, πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία σου και φρόντισε να είσαι τουλάχιστον ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου