Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

6 καλοί λόγοι για να μείνεις μόνη!


6 καλοί λόγοι για να μείνεις μόνη

Ζεις ακόμη στο πατρικό αλλά δεν αποφασίζεις να μετακομίσεις σε δικό σου σπίτι υπό τον φόβο της μοναξιάς; Αν το οικονομικό, δεν είναι αυτό που σε εμποδίζει, σου δίνουμε 6 λόγους για να το πάρεις την απόφαση μια ώρα αρχύτερα! Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα του να ζεις μόνη που σίγουρα θα εκτιμήσεις.
1. Έχεις την ησυχία σου
Αν αναγκάζεσαι να μοιράζεσαι το δωμάτιό σου με αδέλφια ή κάποιο συγκάτοικο φίλο ή συμφοιτητή, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς το προτέρημα της ησυχίας που σου εξασφαλίζει ένα δικό σου σπίτι. Δεν θα είσαι αναγκασμένη να ακούς θορύβους, συζητήσεις ή μουσική σε ώρες που εσύ θα ήθελες να χαλαρώσεις.
2. Ζεις όπως εσύ θέλεις
Μένοντας μόνη σου δε χρειάζεται να ακολουθείς κανόνες και χρονοδιαγράμματα. Είσαι κυρία του εαυτού σου με το να κοιμάσαι και να ξυπνάς ότι ώρα επιθυμείς, κάνεις τις δουλειές του σπιτιού με τον τρόπο που θέλεις γνωρίζοντας πως δε θα ακούσεις γκρίνια ενώ μπορείς να κάνεις ντους και να πας τουαλέτα δίχως σειρά προτεραιότητας!
3. Επιλέγεις μόνη την αισθητική του χώρου όπου ζεις
Η διακόσμηση της αρεσκείας σου με την αισθητική που ταιριάζει στα δικά σου γούστα, είναι ένας ακόμη λόγος για να εκτιμήσεις την αξία του δικού σου νοικοκυριού. Οι ώρες που περνάμε στο δικό μας χώρο μπορούν να γίνουν ποιοτικές με μικρές πινελιές. Βάψε τους τοίχους με χρώματα φωτεινά και επέλεξε έπιπλα που θα σε κάνουν να δημιουργήσεις το σπιτάκι των ονείρων σου.
4. Δεν έρχεσαι αντιμέτωπη με ενοχλητικές συνήθειες των άλλων
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε συνήθειες που μπορεί να φαντάζουν ενοχλητικές στους τρίτους, ακόμη και στην οικογένειά μας. Ζώντας καιρό με τους γονείς και τα αδέλφια ή με συγκάτοικους θα έχεις διαπιστώσει πως κάποια πράγματα σε οδηγούν στην τρέλα. Μπορεί για παράδειγμα να είσαι υστερική με την καθαριότητα και η θέα των άπλυτων πιάτων να σου προκαλεί υστερία ή να πονοκεφαλιάζεις βλέποντας τρίχες στον νεροχύτη του μπάνιου.
5. Έχεις τον πλήρη έλεγχο & κερδίζεις ανεξαρτησία
Δεν είναι μόνο οι δουλειές του σπιτιού που πλέον μπορούν να γίνουν χωρίς αυστηρό χρονοδιάγραμμα! Ζώντας μόνη σου δε χρειάζεται να προσαρμόζεσαι με οποιονδήποτε τρόπο αφού εσύ έχεις πλέον τον πλήρη έλεγχο ενώ μπορείς να καλείς φίλους στο σπίτι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας δίχως να σκέφτεσαι τους γονείς ή τα αδέλφια.
6. Αποκτάς προσωπικό χώρο
Ακόμη κι αν έχεις δικό σου δωμάτιο, οι υπόλοιπο χώροι του σπιτιού είναι κοινόχρηστοι. Σκέψου πως γυρνάς από τη δουλειά, κάθεσαι στον καναπέ και δεν έχεις κανέναν να σου μιλά και να θέλει κουβεντούλα, κάτι που πιθανότατα κάνουν οι γονείς ή τα αδέλφια σου. Αυτό από μόνο του δεν είναι πλεονέκτημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου