Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Chicken nuggets


Μπουκίτσες από κοτόπουλο τραγανές και ζουμερές.

Chicken nuggets

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 πακετάκι κόρν φλάουερ
  • 3-5 αυγά
  • 1 φακελάκι τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ηλιέλαιο
Πως το κάνουμε:
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες μικρού μεγέθους.
  2. Βάζουμε αλάτι-πιπέρι.
  3. Βάζουμε σε 3 διαφορετικά πιάτα το κόρν φλάουερ, τα αυγά χτυπημένα και τη φρυγανιά.
  4. Παίρνουμε ένα ένα κομματάκι και το βουτάμε πρώτα στο κορν φλάουερ, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Φροντίζουμε να είναι καλυμμένα πλήρως και από τα 3 υλικά.
  5. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
  6. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 200 να προθερμανθεί.
  7. Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει καλά και μετά τα ρίχνουμε μέσα. Χαμηλώνουμε στο 1/3 τη θερμοκρασία.
  8. Μόλις ρδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές τα βγάζουμε σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε μέχρι να είμαστε βέβαιοι ότι έχουν ψηθεί ως το κέντρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν πολλά κομμάτια περίπου μια λαμαρίνα του φούρνου γεμάτη. Το έχω συνοδεύσει με ριζότο με καλαμπόκι, σως μουστάρδας και πολύχρωμη σαλάτα με καρύδια. Εύχομαι να σας αρέσει :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου