Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

10 τρόποι να νιώθεις τέλεια κάθε μέρα!


 Οι τρόποι για να αισθάνεσαι τέλεια καθημερινά είναι τα μικρά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να εκτιμήσεις πραγματικά τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου.  Το να αισθάνεσαι φοβερά σημαίνει οτι ξέρεις ότι έχεις μια καλή ζωή και είσαι ικανοποιημένη με αυτό. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που με κάνουν να νιώθω λίγο πιο καλά.

  1. Κοίταξε στον καθρέφτη.Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αισθάνεσαι τέλεια καθημερινά είναι να κοιτάξεις στον καθρέφτη. Και όχι απλώς μια ματιά στον καθρέφτη για να ελέγξεις τα μαλλιά σου. Αυτό το βλέμμα θα πρέπει πραγματικά να επικεντρωθεί σε σένα. Ποιά είσαι, ποιά είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου; Θα πρέπει να είναι περισσότερο σαν μια εσωτερική συζήτηση. Δές τον εαυτό σου και σκέψου όλα τα καταπληκτικά πράγματα για σένα. Είναι ένας εγγυημένος τρόπος για να αισθάνεσαι τέλεια καθημερινά και να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυνατά.... 

2. Κάνε την όμορφη διαδρομή.Όταν κάνεις την πιο γραφική διαδρομή, μπορείς όχι μόνο να παρατηρήσεις όλες τις μικρές λεπτομέρειες του κόσμου γύρω σου, αλλά και να χρησιμοποιήσεις κάποιο χρόνο απο την πολυάσχολη μέρα σου για να σκεφτείς πράγματα σχετικά με σένα. Υπάρχει κάτι με το να βλέπεις και να απολαμβάνεις όλα τα αξιοθέατα και τους ήχους από το περιβάλλον σου που θα σε κάνει να εκτιμήσεις τα πάντα γύρω σου. Και όταν θα επικεντρωθείς στο πόσο καταπληκτικό είναι το περιβάλλον σου, σε οδηγεί στο να σκεφτείς πώς εσύ η ίδια είσαι καταπληκτική.

 3. Χόρεψε σαν να μην βλέπει κανένας.Βάλε μουσική, δυνάμωσε την ένταση του ήχου, και χόρεψε με την καρδιά σου. Ποιος νοιάζεται αν κάποιος σε βλέπει; Ποιός καλύτερος τρόπος για να ξεχάσεις όλα τα πράγματα που σε ενοχλούν και να αγκαλιάσεις την φανταστικότητά σου; Δεν υπάρχει τίποτα σαν την χαλάρωση και το να αφήνεις τα προβλήματά σου πίσω μέσω του χορού. Σου υπόσχομαι, θα σε κάνει αμέσως να αισθανθείς πανέμορφα. 

4. Παραδώσου στον πειρασμό. Επειδή το αξίζεις! Φάε όποιο cupcake θέλεις, ανανεώσου με κάποια νέα παπούτσια, ό, τι θέλεις. Μην φοβάσαι να παραδωθείς στους πειρασμούς μία στο τόσο για να κάνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί ιδιαίτερη. Θα σε κάνει να αισθανθείς ότι σου αξίζει το καλύτερο ... που ισχύει. 

5. Δώσε προσοχή στη λεπτομέρεια Και δεν εννοώ την λεπτομέρεια για την δουλειά ή το πανεπιστήμιο. Εννοώ την λεπτομέρεια σε όλες τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Δώσε λίγο περισσότερη προσοχή στα μικρά πράγματα σε ό, τι κάνεις. Απόλαυσε τη μυρωδιά του καφέ σου, ή το πώς αισθάνεσαι στο νέο ζεστό και άνετο πουλόβερ σου.

 6. Χαμογέλα.Με τα σοφά λόγια του Buddy του Elf, "Μου αρέσει να χαμογελώ, το χαμόγελο είναι το αγαπημένο μου." Και είχε δίκιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες οδηγούν σε ένα αίσθημα ευτυχίας. Έτσι, ακόμη και αν δεν έχεις και την καλύτερη μέρα, χαμογέλα ούτως ή άλλως. Αυτό όχι μόνο θα σε κάνει να νιώσεις πιο φοβερά, αλλά και οι άνθρωποι γύρω σου θα είναι πιο δεκτικοί σε σένα.

 7. Δοκίμασε κάτι καινούργιο.Ακόμη και αν πρόκειται για μια νέα τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ, δοκίμασε κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Οι συνεχείς νέες εμπειρίες και η εκτίμηση τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθάνεσαι τρομερά, γιατί θα νιώσεις σαν να παίρνεις ρίσκα και θα μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα για τον εαυτό σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου