Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Χταπόδι ψητό


Υλικά για 4 άτομα

4 πλοκάμια χταποδιού
1/2 φλιτζ. μουστάρδα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε το χταπόδι με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε τηγάνι- γκριλ σε δυνατή φωτιά για περίπου 6-7 λεπτά από όλες τις πλευρές. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά τη μουστάρδα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μαύρη ζάχαρη, την πιπεριά, το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Σερβίρουμε τα πλοκάμια περιχύνοντας με τη σος μουστάρδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου