Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

ΚΡΑΣΆΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΉΝΑ

 

Heteroclito ένας οινικός προορισμός στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί κάποιος να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. Να ταξιδέψει στους δρόμους του ελληνικού κρασιού, να ανακαλύψει τις καλύτερες επιλογές από το σύνολο των γηγενών ποικιλιών, να βάλει στο ποτήρι του τους Έλληνες παραγωγούς, να βρει αγαπημένες ετικέτες από τους γνωστούς και να διευρύνει τους οινικούς του ορίζοντες με αξιόλογους πρωτοεμφανιζόμενους παραγωγούς που προτείνουν νέες οινικές εμπειρίες.

Wine bar για τους Aγγλοσάξωνες, bar a vin για τους Γάλλους, enoteca για τους Iταλούς, heteroclito η ελληνική εκδοχή. Στο heteroclito το κρασί είναι πολιτισμός, γνώση και προσιτή απόλαυση.

Διεύθυνση: Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, Αθήνα 105 63
Τηλέφωνο: 210-3239406
Ωρες Λειτουργιας

Δευτέρα ως Πέμπτη 12:30-24:00
Παρασκευή & Σάββατο12:30-01:30
Κυριακή18:00-24:00


Σε μια απο τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, υπάρχει πλέον το ΖΑF. Ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, προσεγμένος και διακοσμημένος με πολύ μεράκι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας απο νωρίς το πρωί εώς αργά το βράδυ με τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές.


Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι
Τηλ.: 2103236711


IL POSTINO

κουτούκι ιταλιάνο

Ιταλική αλεγρία και περιποίηση Ιταλίδας μάμα, απλές γεύσεις και κρασάκι. Μια προσιτή και απροσποίητη osteria μάς παίρνει από το χέρι και μας πάει βόλτα σε μια «γειτονική» γειτονιά.Mπαίνεις και νομίζεις ότι… βγήκες. Γιατί το εσωτερικό του θυμίζει αυλή. Διαθέτει παράθυρα -με ξύλινα παραθυρόφυλλα και γλαστράκια με γεράνια- κάτω από τα οποία βρίσκονται τα τραπέζια, που σκεπάζονται με πολύχρωμο πλαστικό γεμάτο υλικά κουζίνας (ελιές, σκόρδα, πιπεριές). Πάνω από την κουζίνα κρέμονται -ως είθισται- τα αλλαντικά, ενώ στους τοίχους θα δείτε ένα όμορφο και ταξιδιάρικο κολάζ, με εικόνες, καρτ ποστάλ και διαφημίσεις προϊόντων -ιταλικές βεβαίως βεβαίως-, από Parmigiano Reggiano σε Barilla και Vino Frascati. Το «Il Postino» είναι μια osteria, ήτοι ένα ιταλικό οινομαγειρείο, ένα κουτούκι, βρε αδερφέ. 

Γριβαίων 3, Κολωνάκι, 2103641414. 
Έως 2:30 π.μ. Και μεσημέρι. Κλειστά Κυρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου