Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Νόστιμη Κυπριακή Τυρόπιτα



Τι χρειαζόμαστε:

5 αυγά
2 ποτήρια γάλα
1 κουτί φύλλο κρούστας 500 γρ
½ ποτήρι καλαμποκέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
300 γρ. χαλλούμι
½ κιλό μυζήθρα ανάλατη
180 γρ. τυρί φέτα
2 κουταλιές δυόσμο

Σερβίρει
20-25 άτομα

Πώς το κάνουμε:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Μέσα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ τοποθετώ τα μισά φύλλα κρούστας, αφού πρώτα τα αλείψω ένα προς ένα με το καλαμποκέλαιο.
Στη συνέχεια τρίβω το χαλλούμι, λιώνω με ένα πιρούνι τη φέτα και την μυζήθρα και τα ανακατεύω όλα μαζί με τον δυόσμο.
Τοποθετώ το μείγμα των τυριών πάνω από τα μισά φύλλα κρούστας.
Στη συνέχεια τοποθετώ τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αφού πρώτα τα αλείψω με το λάδι. Ακολούθως χτυπώ τα αυγά με το γάλα και περιχύνω την τυρόπιτα αφού πρώτα την χαράξω σε τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνω για περίπου 40΄ σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου